receptarik

Pripravte si lístkové cesto /kúpte si už rozvaľkané/. Po krajoch po dĺžke si narežte s radielkom došikma pásiky.

Na panvici rozpustite 50 g masla a pridajte 60 g strúhanky, ktorú opražte. Nechajte vychladnúť. Približne 5 veľkých broskýň nakrájajte na malé kocky, pridajte šťavu z polovice citróna, 2 lyžice cukru /alebo podľa chuti/, pol lyžičky mletej škorice, hrozienka /stačí 50 g, ale môžete pridať aj viac/. Premiešajte.

Plát cesta v strede /nie na narezaných krajoch/ najskôr potrite marhuľovým lekvárom, nasypte strúhanku a potom aj broskyne. Pásiky cesta prekladajte jeden cez druhý. Potrite rozšľahaným vajíčkom. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.