receptarik

350 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 200 g masla, 2 žĺtka, 2 lyžice hustého bieleho jogurtu, 1 prášok do pečiva a štipku soli spracujte a cesto vložte minimálne na hodinu do chladničky.

Vyšľahajte 4 bielka.

250 g práškového cukru, 2 žĺtka a 50 g masla takisto vyšľahajte. Pridajte 200 g mletého maku, 150 g hrubej múky a 200 ml mlieka. Opatrne vmiešajte sneh z bielkov.

Cesto rozdeľte na 2 polovice. Prvú polovicu vyvaľkajte a preneste na plech vyložený papierom na pečenie /vnútorný rozmer plechu približne 23 x 35 cm/. Potrite jahodovým alebo slivkovým džemom. Vylejte makové cesto.

Vyvaľkajte aj druhú polovicu cesta a popichajte vidličkou. Preneste na makové cesto. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Nechajte vychladnúť a polejte polevou: 300 g práškového cukru vyšľahajte spolu so šťavou z 1 citróna a približne so 4 lyžicami horúceho mlieka /môžete nahradiť aj 1 bielkom/. Nechajte odležať do druhého dňa.