receptarik

Najskôr si rozmixujte 200 g keksíkov /použila som keksíky Lotus. Ale vhodné sú aj  BeBe keksy/.  100 g masla rozpustite a nechajte vychladnúť. Následne varechou primiešajte ku keksom.

Dve balenia tyčiniek Twix si nakrájajte na malé kúsky.

Tortovú formu o priemere 20 až 22 cm vysteľte papierom na pečenie a vysypte do nej keksíkovú hmotu. Uhlaďte lyžicou a vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.

Medzitým si pripravte krém. Najskôr si nechajte vo vode napučať 8 g plátkovej želatiny. Po asi 10 minútach ju vo vodnom kúpeli rozpustite spolu s 3-4 lyžicami šľahačky alebo vody. Vyšľahajte si 1 šľahačku spolu so 120 g kryštálového cukru. Pridajte 250 g ricotty, 250 g mascarpone a nakoniec želatinu.

Na keksíkový základ nalejte najskôr polovicu krému. Posypte tyčinkami Twix a vylejte zvyšok krému. Vložte do chladničky aspoň na 5 hodín.

Cheesecake môžete poliať karamelovým krémom: 150 g kryštálového cukru si upáľte – nechajte ho rozpustiť a keď začne karamelizovať – chytať hnedú farbu, zložte z ohňa a prilejte 200 ml ohriatej šľahačky. Primiešajte lyžicu masla. Vráťte na oheň a za stáleho miešania znovu cukor rozpustite. Nechajte vychladnúť a potom na dve hodiny dajte vychladiť do chladničky. Každý rez môžete poliať touto omáčkou, ale nemusíte. Cheesecake je výborný aj bez nej. Alebo ho môžete poliať čokoládou: 100 ml šľahačky si dajte ohriať a vsypte do nej 200 g čokolády, ktorú v šľahačke iba rozpustíte /už nevaríte/ a necháte vychladnúť.