Recept na krém je taliansky, ale inak to bolo celé jedna improvizácia 🙂
Takže najskôr si pripravte la crema pasticcera /v tomto prípade je určený na prípravu 10 kusov tartaletiek o priemere 9 cm/:
750 ml mlieka si dajte ohriať spolu s celou citrónovou kôrou. Mlieko nemá vrieť. Kôru nechajte lúhovať aspoň 10 minút. Metličkou si vymiešajte 6 žĺtkov spolu so 160 g kryštálového cukru. Následne pridajte 60 g maizeny. Pomaly prilievajte ohriate mlieko /už bez kôry, tú vyberte/. Vylejte naspať do hrnca a za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Nechajte vychladnúť /občas premiešavajte/.
Medzitým si pripravte formičky. Najlepšie s odnímateľným dnom. Ja som kedysi kúpila v Tchibe, ale neviem, či ich tam stále majú. Z lístkového cesta si vykrojte kruhy väčšie ako samotné formičky, vložte do formičky. Posypte nasekanou čokoládou /nemusí byť/. Navrstvite krém. Vrch prikryte druhým vykrojeným cestom a potrite rozšľahaným vajíčkom. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.