receptarik

Vyšľahajte si najskôr 3 vajcia spolu so 125 g kryštálového cukru. Postupne pridávajte 125 g mletých orechov alebo mandlí, 150 g masla, 50 g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Vylejte do tortovej formy o priemere 23 cm vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Nechajte vychladnúť a jemne zrežte vrch, ktorý vyhoďte.

Pripravte si plechovku ananásu, ktorý nakrájajte na čo najmenšie kúsky.

400 ml šľahačky vyšľahajte /ja používam šľahačku Kunín, 40%/ spolu s 3 lyžicami práškového cukru a 2 vanilkovými cukrami. Môžete použiť menej cukru, ale aj viac. Podľa Vašej chuti. Pridajte 250 g mascarpone a uz iba krátko prešľahajte. Môžete pridať nastrúhanú čokoládu.

Pripravte si 20 g práškovej želatiny. Pomaly prilievajte do krému a zašľahajte. Následne primiešajte ananás a vylejte na korpus. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.