receptarik

Najskôr si vyšľahajte 4 vajcia spolu so 180 g kryštálového cukru. Postupne pridávajte 250 ricotty, 100 g kokosovej múčky, nastrúhanú kôru z 2 citrónov, 2 lyžice likéru Limoncello /môžete nahradiť 2 lyžičkami citrónovej arómy/, 100 g slnečnicového oleja, 2 lyžice mlieka, 180 g hladkej múky a 1 prášok do pečiva.

Vylejte do bábovkovej formy /alebo tortovej formy/ o priemere 22 cm, ktorú ste vytreli maslom a vysypali polohrubou múkou. Čo sa týka bábovkovej /alebo aj koláčovej/ formy, podľa mňa je najlepšia sklenená. Nikdy sa na ňu cesto neprilepí a nemáte problém bábovku vyklopiť. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 160°C. Najskôr pečte pri tejto teplote asi 15 minút, potom teplotu zvýšte na 180 °C. Ciambellu vyklopte z formy až po vychladnutí. Posypte práškovým cukrom. Najlepšie je nechať ciambellu odležať do druhého dňa 🙂