receptarik

V našej rodine sa pripravuje na Vianoce mliečna kapustnica so slivkami a hríbmi. Najlepšie chutí odležaná 1 deň.

1 kg kyslej kapusty zalejte vodou /objem závisí od toho, či chcete mať kapustnicu hustejšiu alebo nie/a varte  hodinu /po asi 30 minútach varenia pridajte lyžicu soli/. Potom pridajte približne 2 hrste sušených dubákov, ktoré si predtým na niekoľko hodín namočte do vody. Ja som použila mix dubákov a mrazených suchohríbov. Varte ďalších 20 minút. Vlejte 1 liter plnotučného mlieka. Keď prejde varom, pridajte 1 šľahačku a 200 až 300 gramov sušených sliviek. Nechajte znovu zovrieť a nakoniec vlejte zátrepku, ktorú si pripravíte z mlieka a 3 lyžíc hladkej múky /množstvo použitej múky znovu závisí od toho, akej hustoty kapustnicu chcete mať/.