receptarik

Najskôr si pripravte zápražku z múky a oleja, ktorú necháte vychladnúť a následne rozmiešate s trochou mlieka.

Na oleji opražte 1 cibuľu nakrájanú nadrobno, zalejte 1,5 litrom vody. Pridajte 5 stredne veľkých zemiakov pokrájaných na kocky, približne 400 g mrazených suchohríbov, lyžicu soli a 4 kusy bobkového listu. Varte do zmäknutia. Odoberte asi tretinu a rozmixujte ponorným mixérom. Vlejte naspäť  a pridajte tretinu šálky bulguru. Varte 10 minút. Pridajte 600 ml mlieka a keď zovrie, tak aj 1 šľahačku. Nakoniec vlejte zápražku a nechajte prejsť varom. Po dovarení si odoberte trochu polievky, v ktorej rozmiešajte lyžicu octu /ak by ste ocot naliali priamo do horúcej polievky, mohla by sa vám zraziť/.