receptarik

Na korpus budete potrebovať:

4 vajcia, 80 g kryštálového cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g kakaa, vrchovatú lyžičku prášku do pečiva, 2 lyžice oleja.

Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom, postupne vmiešajte múku, olej a preosiate kakao s práškom do pečiva. Vylejte do tortovej formy /priemer 23 cm/. Upečte na 180 °C. Po vychladnutí zrežte vrchnú tenkú časť /toto robte vždy pri akomkoľvek recepte. Zabránite tak tomu, aby sa vám krém od korpusu „odlepoval“/.

Krém:

350 ml mlieka, 120 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 Zlatý klas, 2 žĺtka – metličkou všetko rozmiešate a za stáleho miešania uvarte na puding. Nechajte vychladnúť.

Medzitým si pripravte lieskové orechy – 70 g lieskovcov zomeľte /ja používam mixér/ a opražte na suchej panvici. Pozor, aby Vám nezačali horieť. Nechajte vychladnúť.

Puding vymiešajte spolu s 250 g zmäknutého masla a lieskovcami. Na korpus natrite krém, na ktorý ide ešte šľahačka – vyšľahajte si dve šľahačky spolu s 2 lyžicami práškového cukru /ja používam šľahačku Kunín 40 %/, ozdobte nastrúhanou čokoládou alebo lieskovcami. Odložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.