receptarik

Na hruškový koláč budete potrebovať:

250 g hladkej múky 00, 160 g práškového cukru, 3 vajcia, 100 g masla, 4 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva, vrchovatú lyžičku mletého sušeného zázvoru /alebo 2 lyžičky vanilkovej esencie. Čo máte radšej…/ + 6 hrušiek /ak sú príliš veľké, postačia aj štyri/ a 2 lyžice trstinového cukru.

Najskôr si roztopte maslo a nechajte vychladnúť.  Hrušky očistite, zbavte šupky a jadrovníka. Nakrájajte na malé tenké kúsky. Môžete pokvapkať šťavou z citróna, aby Vám nezhnedli. Vyšľahajte si vajcia spolu s cukrom. Pridajte múku, prášok do pečiva, maslo, zázvor a mlieko. Nakoniec opatrne vmiešajte hrušky. Vylejte do tortovej formy /priemer 24 cm/ vyloženej papierom na pečenie a posypte trstinovým cukrom.

Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C najskôr 15 minút. Potom prikryte alobalom a pečte ďalších 15 minút. Odložte alobal a dopečte asi 5 minút. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.