Na spodnú časť budete potrebovať:
4 bielka izbovej teploty /vytiahnite si ich z chladničky dve hodiny vopred/, 1 a 1/4 šálky kryštálového cukru /šálka o objeme 250 ml/, 1 lyžicu maizeny, pol lyžičky octu.
Najskôr si vyšľahajte bielka. Postupne do snehu pridávajte cukor, maizenu a ocot. Šľahajte aspoň 15 minút. Je to veľmi dôležité. Sneh musí byť naozaj tuhý. Rúru si rozohrejte na 110 stupňov. Plech si vyložte papierom na pečenie, sneh vylejte na plech a vytvarujte do kruhu o priemere približne 23 cm. Stierkou alebo lyžicou ho uhládzajte smerom odspodu hore. Pečte približne 1 hodinu a 15 až 30 minút. Po upečení „korpus“ nechajte uložený v chladnúcej rúre.
Vyšľahajte si 2 šľahačky /Kunín 40 %/ s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti. Pridajte 1 mascarpone. Prešľahajte už iba krátko, aby ste krém neprešľahali. Rozotrite na povrch korpusu a posypte čučoriedkami.
Pridajte komentár ako prvý.