receptarik

Na korpus budete potrebovať:

8 vajec, 240 g kryštálového cukru, 200 ml oleja, 120 g kyslej smotany, 220 g hladkej múky, 2 prášky do pečiva.

Žĺtka si vyšľahajte s cukrom, postupne pridajte olej, smotanu, múku a prášok do pečiva. Osobitne si vyšľahajte sneh z bielkov a opatrne vmiešajte do cesta. Dve formy s rozmerom 24 cm vyložte papierom na pečenie a cesto rozdeľte rovnomerne do obidvoch foriem. Pečte pri teplote 180°C. Najskôr asi 10 minút, potom cesto prikryte alobalom a dopečte približne 10 minút. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí zrežte mierne z každého korpusu vrchnú časť.

250 g malín popučte /môžete použiť aj mrazené, ktoré iba rozmrazíte/, následne ich mierne prepasírujte cez sitko. Len toľko, aby ste mali asi 5 lyžíc šťavy, ktorou potriete spodný korpus.

Pripravíte si krém: 200 ml šľahačky vyšľahajte spolu s 90 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Pridajte 1 mascarpone /250 g/ a 100 g jemného tvarohu.

Spodný korpus potrite šťavou z malín, potom polovicou plnky, na ktorú rozotriete maliny a prikryte vrchným korpusom, ktorý otočíte zrezanou stranou dolu /aby ste mali vrch torty pekný hladký/. Zvyšným krémom tortu potrite. Odložte na niekoľko hodín do chladničky a ozdobne malinami.