receptarik

Príprava je veľmi jednoduchá, keďže torta sa nepečie. Najskôr si rozmixujete 200 g keksíkov /ja som použila BB keksy/, pridáte 100 g masla. Zmes dobre natlačíte na dno tortovej formy s priemerom 23 cm.

Potom si pripravíte jahody. 300 g jahôd rozmixujete. Môžete použiť aj mrazené. V tom prípade ich chvíľu poduste, aby vzniklo tak trochu pyré a po miernom vychladnutí takisto rozmixujte.

Vyšľaháte si 400 ml smotany na šľahanie /používam 40 % – ntnú šľahačku značky Kunín/ spolu s 2 vanilkovými cukrami a práškovým cukrom podľa chuti, pridáte 1 mascarpone a môžete aj 1 ricottu /ricotta ale nie je nutná/. Pridajte rozmixované jahody.

25 g práškovej želatiny si pripravte podľa návodu na obale a vmiešajte do pripravenej zmesi. Vylejte do formy a vložte do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí si pripravíte jahodové želé. 200 g jahôd spolu s 2 lyžicami práškového cukru rozmixujte. Pripravte si 10 g práškovej želatiny  a zmiešajte s jahodami. Vylejte na stuhnutú tortu a na niekoľko hodín vložte do chladničky.