Tortu Caprese vynašiel pasticciere /cukrár/ Carmine di Fiore v roku 1920 úplne náhodou, keď do koláča zabudol pridať múku. Výsledkom bol koláč s vlhkou a mäkkou konzistenciou, ktorý si všetkých okamžite podmanil.
Na jeho prípravu si najskôr pripravte sypké suroviny: 85 g mandlí, 85 g vlašských orechov a 170 g horkej 70 % -ntnej čokolády zomeľte, pridajte 14 g kakaa, 25 g maizeny a 4 g prášku do pečiva.
Vymiešajte si spolu 85 g práškového cukru, 170 g masla, štipku soli a semienka z vanilkového struku. Pridajte 85 g žĺtkov. Osobitne si vyšľahajte pevný sneh zo 148 g bielkov a 85 g práškového cukru.
Do žĺtkového krému opatrne vmiešajte postupne sypké suroviny a sneh z bielkov. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry na 170 °C. Pečte približne 40 minút. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom. Môžete podávať so šľahačkou, alebo v lete so zmrzlinou a lesným ovocím.
Pridajte komentár ako prvý.