receptarik

Budete potrebovať:

500 g hladkej múky typ 00, 3 dcl mlieka, 30 g droždia, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1 dcl slnečnicového oleja, štipku soli.

Najskôr si urobíte kvások: vo vlažnom mlieku najskôr rozmiešajte cukor. Potom nadrobte droždie, poprášte trochou múky a prikryte.

Múku vymiesite spolu kváskom, vajcom, olejom a štipkou soli a nechajte kysnúť 1 hodinu. Plech vyložte papierom na pečenie. Cesto si vyvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm. Odkrojte si z cesta pás na celú dĺžku plechu, uložte na plech a potrite olejom. Takto spracujte všetko cesto /každý pás cesta potierajte olejom osobitne/. Následne si cesto prekrojte na „buchtičky“. Pripájam aj názorné foto. Nechajte podkysnúť ešte asi 10 minút. Rúru rozohrejte na 180 °C a upečte. Podávajte preliate klasickým vanilkovým pudingom:) Buchtičky môžete skladovať aj v mrazničke.